Výrok: Nie je mi nič do toho, čo o mne ľudia hovoria a čo si o mne myslia. Som, kto som, robím, čo chcem. Neočakávam nič a prijímam všetko. A to mi robí život oveľa jednoduchším. (A. Hopkins)
 Liečivé účinky voňavých olejov
Články o zdravom spôsobe života

Voňavé oleje majú liečivé účinky. Stačí len zopár kvapiek. Nájdete ich aj  v našej predajni.



Citrónový olej - Posilňuje imunitný systém, upravuje prietok krvi, podporuje účinok diét. Pomáha pri vyčerpanosti, artérioskleróze, lieči rany, herpes, akné, lišaje, vriedky či rozličné fľaky. Dávkovanie: 3 až 5 kvapiek citrónového oleja vtierame do chorej pokožky raz až dva razy denne. pri vnútornom užívaní kvapneme na prst jednu až dve kvapky a pomaly cmúľame, prípadne ich vypijeme s trochu vody. dĺžka kúry trvá najmenej 3 týždne, pričom ju ./ zopakujeme v každom ročnom období, teda štyrikrát do roka.
 
Majoránový olej - užívame ho pri pocitoch strachu, stiesnenosti, pri depresii alebo poruchách spánku. Dávkovanie - Podvečer po sedemnástej hodine a večer natierame olejom chrbát a hrudník. použijeme 10 až 20 kvapiek. Jedna kúra trvá 3 týždne a odporúča sa zopakovať' ju raz až dva razy ročne.
 
Ružový olej - pôsobí proti vráskam, obnovuje kožné bunky, odstraňuje jazvy či fľaky na , pokožke, preto sa využíva predovšetkým v kozmetickom priemysle, samozrejme aj pri výrobe voňaviek. Dávkovanie - 4 až 5 kvapiek olej a vtierame do dobre očistenej pokožky raz-dva krát denne. Do kúpeľa pridávame ružový olej tak, že dve polievkové lyžice práškového mlieka zmiešame s desiatimi kvapkami oleja a rozpustíme vo vode. Dĺžka kúry - podľa potreby 3 až 6 týždňov a opakujeme ju v pravidelných odstupoch 3 až 4 krát ročne.
 
Bazalkový olej - pomáha pri črevných kŕčoch, pri migrénach ( v tomto prípade ho miešame s mätovým a levanduľovým olejom ), ďalej pomáha pri záchvatoch dny a pri poruchách čuchu. Dávkovanie - jednu až dve kvapky dáme na prst a pomaly cmúľame, prípadne dáme do pohára horúcej vody. Do jedla pridávame bazalkový olej až minútu pred koncom varenia. Pri vonkajšom použití masírujeme desiatimi kvapkami šiju a oblasť' chrbtice v smere hodinových ručičiek. Dĺžka kúry je neobmedzená podľa potreby.
 
Kamilkový olej - kamilky pôsobia antisepticky a uvoľňujú kŕče. Zmierňujú však aj , migrénu, nervozitu a podráždenie. Dávkovanie - kvapku oleja dáme na prst a pomaly j cmúľame, prípadne ju kvapneme do pohára s vodou a vypijeme. Veľmi účinný je aj kamilkový kúpeľ' - dávkovanie je vo väčšine prípadov uvedené na obale. Dĺžka kúry je I neobmedzená.
 
Pre Beta rádio spracovala: Mária Kašiarová
 
Relácia o Mystike s Majou odvysielaná 22. 09. 1998
 
Súvisiaci link: Ezoterický tovar



Hviezda na nebi záhad

Copyright © NUMEROLOGIA.SK
Všetky práva vyhradené

 
Súvisiace odkazy
· Viac o Články o zdravom spôsobe života
· Ďalšie články od autora: Petronela


Najčítanejší článok na tému Články o zdravom spôsobe života:
Liečivé bylinky



Hodnotenie článku
Priemerné hodnotenie: 0
Hlasov: 0

Zvoľte počet hviezdičiek:

Vynikajúci
Veľmi dobrý
Dobrý
Priemerný
Zlý



Možnosti

 Vytlačiť článok Vytlačiť článok



Súvisiaca téma

Voľným štýlom

"Liečivé účinky voňavých olejov" | Prihlásiť/Registrovať | 0 komentárov
Za obsah komentárov je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.

Ako anonymný užívateľ nemôžete posielať komentáre, prosíme zaregistrujte sa