Výrok: Ku koncu sa chýlia moje dni, ale nevidel som nikoho, kto by miloval mravnú silu viac ako krásu žien. (Konfucius-čínsky filozof)
 Dieťa Kozorožec
Články z oblasti západnej astrológie

       Seriózne pôsobiaci drobec narodený v znamení Kozorožca ocení pravidelný denný režim už od plienok. Je skôr mĺkve, vážne dieťa s výrazným zmyslom pre zodpovednosť a šetrnosť. Z výchovného hľadiska nie sú pre neho dôležité lichôtky, ale morálna opora. Miluje istotu, bezpečie a z rovnováhy ho vykoľaja akékoľvek zmeny.



Od mamy potrebuje vytvoriť priestor na vyjadrenie emócií, od otca, aby pre neho bol autoritou. Mama mu môže pomáhať vytvoriť si nadhľad nad všetkým novým a pestovať zmysel pre humor. V neprítomnosti mamy a otca preberá na seba úlohu dospelého a rozkazuje mladším súrodencom, najmä ak sú narodení v znamení Ryby, Baran alebo Rak. Skôr si nájde jedného alebo dvoch kamarátov, nevyhľadáva publikum. Ideálnymi priateľmi sú pre neho deti narodené v znamení Panna alebo Býk. Dáva prednosť domácemu životu pred pobehovaním vonku. Je vhodné podnecovať ho k športu a fyzickým aktivitám na čerstvom vzduchu. Prospeje to zdraviu jeho kolien aj priedušiek. Vďaka rozumným názorom a spoľahlivého prístupu k plneniu domácich úloh býva skôr vzorným žiakom. Obliekajte ho do veselších farieb, aby jeho tvár rozjasnili optimizmom. Kameň ruženín v jeho blízkosti podporí láskyplné odpúšťanie sebe, keď sa mu nedarí, ako by si predstavovalo. Zapojte ho odmalička do domácich prác a realizáciu v dospelosti nájde v niečom hmatateľnom ako práca s financiami, v obchode, vede, politike alebo poľnohospodárstve.

Dieťa Kozorožec v kombinácii s mamou všetkých znamení
Mama Baran je pre malého Kozorožca príliš temperamentná a preto sa k nej správa často ako rodič. Výhodou je spoločný zmysel pre morálku a povinnosť a mama toto vážne dieťa naučí spontánnosti.

Mama Býk je pre malého Kozorožca milovanou mamičkou. Dôverujú si, dopĺňajú sa, ona sa na neho môže plne spoľahnúť a dievča získa navyše pre nej aj silnú ctižiadostivosť.

Mama Blíženci je pre deti narodené v zemnom znamení vzorom rozumného prístupu k životu. Podporuje chlapca v intelektuálnych aktivitách a dievča v starostlivosti o domácnosť.

Mama Rak na syna v Kozorožcovi pôsobí tak krehko a zraniteľne, že sa chce o ňu starať a opatrovať ju. Dcéra zasa preberá všetky jej prejavy, zvyky a či chce alebo nechce, raz bude presne ako ona.

Mama Lev je pre malé deti Kozorožcov kráľovnou všetkých matiek, preto je pre nich česť, ak ju môžu nasledovať. Disciplína je pre ne úplne prirodzená a snažia sa urobiť jej radosť a v živote vyniknúť.

Mama Panna je šťastná, že od osudu dostala tak dokonalé deti ako sú práve Kozorožci. Tlačí ich neustále do nejakých mimoškolských aktivít a oni jej podmanivému prístupu radi vyhovejú.

Mama Váhy zo syna Kozorožca vychováva výnimočného muža. Vidí sa v jeho budúcich úspechoch. Dcéra ju drží pri zemi a učí mamu dôslednosti a rozvahe.

Mama Škorpión je fascinujúca žena, ale syn po nech vyžaduje iba fakty. Ju zasa dráždi jeho tvrdohlavosť. V dcére je vhodné podnecovať vyjadrovanie pocitov smerom von.

Mama Strelec netuší, čo si s malým mudrlantom počať. Rozvaha nie je jej silnou stránkou a láska k prírode zasa nie jeho. Deti Kozorožci ju miernia a ona ich učí spontánne milovať život.

Mama Kozorožec sa vo svojich deťoch vidí ako v zrkadle. Vníma svoje silné stránky v podobe zodpovednosti a karhá ich za svoje chyby, ktoré jej oni ukazujú. Podnetný vzťah.

Mama Vodnár srší fantáziou a radosťou z každej drobnosti. Nabáda tým malých Kozorožcov k optimistickému pohľadu na svet a potom sa im v živote ľahko kráča za naplnením cieľov.

Mama Ryby je intuitívna a trpezlivá. Vciťuje sa do najhlbších potrieb svojich detí, odhaľuje im záhady sveta a oni jej racionálnou stránkou povahy ukazujú ako sa v snoch nestratiť, ale ich naplniť.


Spracovala: Zlatica Mokráňová
Článok bol uverejnený v časopise Mamina rok 2011.




kurzy

Copyright © NUMEROLOGIA.SK
Všetky práva vyhradené

 
Súvisiace odkazy
· Viac o Články z oblasti západnej astrológie
· Ďalšie články od autora: Numerologia


Najčítanejší článok na tému Články z oblasti západnej astrológie:
Dieťa Škorpión



Hodnotenie článku
Priemerné hodnotenie: 4.5
Hlasov: 2

Vynikajúci

Zvoľte počet hviezdičiek:

Vynikajúci
Veľmi dobrý
Dobrý
Priemerný
Zlý



Možnosti

 Vytlačiť článok Vytlačiť článok



Súvisiaca téma

Články z rôznych oblastí psychológie

"Dieťa Kozorožec" | Prihlásiť/Registrovať | 0 komentárov
Za obsah komentárov je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.

Ako anonymný užívateľ nemôžete posielať komentáre, prosíme zaregistrujte sa