Výrok: Obraz si vysnívam a potom maľujem svoj sen. (Vincent Van Gogh)
 Novoročné ľudové pranostiky
Tradície, zvyky, obyčaje, povery



   Každý z nás je zvedavý, čo mu prinesie nový rok, či veľkú lásku, šťastie, zdravie, alebo koniec ťažkostí. Nejeden sa zamyslí nad tým, či jeho život získa zmysel. Mnohí túžia po akomsi znamení, ktoré by im pomohlo vybrať si vhodnú cestu. Iní chcú uvidieť jasné svetielko v tmavom tuneli každodenných starostí. Ponúkame vám niekoľko spôsobov na odhalenie závoja budúcnosti z oblasti ľudových pranostík. Ak máte odvahu a vieru, zrealizujte, ak nie, aspoň sa pobavte.



Oheň pravdy
Počas silvestrovskej zábavy vezmite sviečky a choďte do parku alebo na zasnežené pole. Sviečky zapáľte a intenzívne myslite na to, čo má prísť. Sviečku zapichnite do snehu alebo do zeme. Keď oheň sviečky okamžite zhasne, čakajú vás ťažkosti až do ďalšieho roka. Ak sa oheň posunie vyššie, utekajúc pred mokrom, veští to dobrobyt, dostatok a šťastie.

Halúzka šťastia
V noci z 5.na 6. januára vezmite malú halúzku z vianočného stromčeka (samozrejme nie umelého ?), vložte si ju na noc pod vankúš a tesne pred spaním intenzívne myslite na muža či ženu, ktorú (ktorého) by ste chceli získať. Pred spánkom požujte ihličie stromčeka. Požuté ihličie nevypľujte, ale držte pod jazykom: vtedy váš sen bude celkom iste prorocký. Ak sa vám namiesto muža prisnije žena (a naopak), znamená to prekážku vášho šťastia.

Na urieknutie
Silvester je tiež dňom, keď sa môžeme zabezpečiť pred zlými myšlienkami nepriateľov. Ak sa ich obávate, vezmite okrúhly bochník chleba, nôž a cesnak. Cesnakom treba urobiť nad chlebom kríž, posekať strúčiky a natrieť nimi hornú časť hlavných domových dverí, potom odkrojiť štyri krajce, zjesť ich a nakoniec neumytý nôž zakopať pod prahom. Iným spôsobom je nosenie chleba, hrudky soli a kúska cesnaku od Nového roku do Troch kráľov v ľanovom plátenku. Ráno 6. januára treba obsah uzlíčka zjesť, handričku spáliť a popol vysypať pred prah. Je to magická hranica, ktorá oddelí váš svet pred cudzím, tým nepriateľským.

Spracovala: Petronela




Bellisamade...šperky inšpirujúce vašu dušu

Copyright © NUMEROLOGIA.SK
Všetky práva vyhradené

 
Súvisiace odkazy
· Viac o Tradície, zvyky, obyčaje, povery
· Ďalšie články od autora: Numerologia


Najčítanejší článok na tému Tradície, zvyky, obyčaje, povery:
Vplyv Mesiaca na ľudí



Hodnotenie článku
Priemerné hodnotenie: 0
Hlasov: 0

Zvoľte počet hviezdičiek:

Vynikajúci
Veľmi dobrý
Dobrý
Priemerný
Zlý



Možnosti

 Vytlačiť článok Vytlačiť článok



Súvisiaca téma

Články o mágii

"Novoročné ľudové pranostiky" | Prihlásiť/Registrovať | 0 komentárov
Za obsah komentárov je zodpovedný užívateľ, nie prevádzkovateľ týchto stránok.

Ako anonymný užívateľ nemôžete posielať komentáre, prosíme zaregistrujte sa