Výrok: Keby sa muži ženili so ženami, aké si zaslúžia, nastali by krušné časy. (Oscar Wilde)

Hlavolamy



     Čo môže byť bonbónik v Numerológii? Všetko a Nič zároveň. K ničomu nedospejete, kým neprejdete všetkým. Kliknite si na názov bonbónika, popis a zadanie sa Vám otvorí v novom okne.
 

Čítať viac?

       Numerologia sa v histórii podpísala takmer na všetkých oblastiach ľudského bytia. Jednou z týchto oblastí boli aj zábavky v podobe hlavolamov - napr. slávny Einsteinov hlavolam, ktorý v súčasnosti vraj dokáže vyriešiť len dve percentá svetovej populácie, alebo bludisko matematika Samuella Loyda Vás zabaví možno pár dní, kým sa dostanete von... 

      Veľa zábavy s našimi bonbónikmi a tešíme sa na Vaše odozvy či správne riešenia, vybrané odpovede so zaujímavým či jedinečným riešením odmeníme darčekom z ponuky našich platených služieb! Takisto odmeníme darčekom aj každého, kto nám zašle nový HLAVOLAM - BONBÓNIK, ktorý tu zverejníme.

Na rozohriatie skúste túto slovnú hračku z čias používania slovenských korún... :-))

Čítať viac?

       Do hotela prišli 3 muži. Objednali si izbu, ktorá stála 300,- Sk, takže každý zaplatil recepčnému 100,- Sk. Prišiel však riaditeľ hotela a dal recepčnému nový cenník, podľa ktorého izba stojí 250,- Sk. Recepčný teda poslal poslíčka za mužmi na izbu s tým, aby im vrátil 50,- Sk. Poslíček však nevedel ako medzi nich rozdelí 50,- Sk tak si nechal 20,- Sk a každému mužovi dal 10,- Sk. To znamená že:

- každý z mužov zaplatil nakoniec 90,- Sk ... však ?
- to je dohromady 270,- Sk ... však ?
- poslíček si nechal 20,- Sk ... však ?
- to je dohromady 290,- Sk ... však ?
OTÁZKA ZNIE ... KDE JE ZVYŠNÝCH 10,- Sk ???

LOYDOVO BLUDISKO
Jedno z najzaujímavejších matematických výtvorov, pri riešení ktorého strávite asi pár dní, týždňov... :-) Zaručujeme Vám dokonalý telocvik mozgu.
EINSTEINOV HLAVOLAM 
Vás svojou jednoduchou otázkou povedie cestou maximálnych obrátok mozgových závitov a kombinatoriky možného a nemožného.
MAYSKÁ DLAŽBA
Múdry si zachránil život, hlupák zomrel. Kým jazdec obehol 2x pyramídu, (30 minút) musel zajatec z boja v Mayskej ríši vyriešiť tento hlavolam. 
FARAÓNOVA HROBKA
Pri pochovávaní faraóna s rodinou a jeho bohatstvom urobili sluhovia závažnú chybu, ktorú musíte Vy napraviť, času je málo, práce veľa...
SOMÁR V STAJNI
Pochádza z Francúzska a stručné zadanie hovorí samo za seba: Vyveďte hladného somára zo stajne na pastvu inak zdochne, máte na to 30 minút.
ROZSYPANÝ NÁHRDELNÍK
Inšpektori Scotland Yardu pri skladaní nájdeného náhrdelníka strávili vraj celé dopoludnie, ako dlho to potrvá Vám?
OSEMCÍPA HVIEZDA
Na prvý pohľad jednoduchá zábavka sa razom zmení na celovečernú činnosť, ktorá pohltí celú rodinu, riešenie je jednoduché :-)
RÍMSKA MOZAIKA
Predstavivosť je doménou mozaiky. V Ríme pri vykopávkach vraj našli tento fragment, ktorí skladali najmúdrejšie hlavy krajiny, skúsite to tiež?
PUTOVANIE VOJAKA V ZÁKOPE
Zásoby sa míňajú, veliteľ vyslal vojaka so správou pre generála. Zákop je malý, von nemožno výjsť, je možné to vôbec zvládnuť za 10 minút?
JAZDA PO ŠACHOVNICI
Po vyriešení tohoto bonbónika si dožičte malú odmenu. Nemusíte vedieť hrať šach, stačí mať dobrý postreh a pamäť.
PRELEZTE LISTOM KANCELÁRSKEHO PAPIERA
Už ste skúšali preliezť otvorom v papieri veľkosti polovičky A4 bežného kancelárskeho papiera? Predstavivosti sa medze nekladú. Skúšajte.
DVAJA ROBINSONI
Po stroskotaní sa na ostrove ocitli 2 ľudia, bez toho aby o sebe vedeli. Jeden sa vybral za druhým a... ako to celé dopadlo, sa dozviete po vyriešení.
MALÝ POKLAD JE VEĽKÁ MÚDROSŤ
Čítajte tam kde je napísané a dozviete sa to čo síce dávno viete, ale nikdy ste to nahlas nepovedali, odteraz to už nikdy nezabudnete.
CESTA OKOLO SVETA
Bude zaujímavá, rýchla a hlavne veľmi poučná. Koľkokrát sa vrátite, toľkokrát sa poučíte, až ju nakoniec absolvujete v priebehu 1 minúty!
JASNOVIDNÉ KARTY
Nádherná ukážka zákutia numerológie, ako Vám prečítame Vaše vlastné myšlienky napísané a uschované v zalepenej obálke.
MATEMATICKÝ ZÁKUSOK
Dokonale preverí kombinačné schopnosti aj tých najskúsenejších matematikov, môžete to skúsiť aj tímovou prácou.
PIRÁTSKA ŠIFRA VÁM NEDÁ SPAŤ
Pri ukrývaní pokladov používali piráti tajné písmo, ktoré sa zachovalo dodnes. Preložte ho do zrozumiteľnej reči.
POSLEDNÁ SKÚŠKA DOBYVATEĽA, ALEBO IDE O VŠETKO
Napíšte nám presný text, ktorý sa nachádza v spleti písmen na šachovnici. ODMENA K VAŠEJ SPOKOJNOSTI VÁS NEMINIE!
8 KRÁLOVIEN
Ďalšie políčko šachovnice čaká možno práve na Váš zaujimavý hlavolam...
Ďalšie políčko šachovnice čaká možno práve na Váš zaujimavý hlavolam...

 



Bellisamade...šperky inšpirujúce vašu dušu




Copyright © NUMEROLOGIA.SK
Všetky práva vyhradené

Publikované: 19.09. 2008 (77868 čitateľov)

Content ©